Wagengouw 3
1151 EE Broek in Waterland

T: 06 50 68 43 43
email: info@zinverzetten.nl


ZinverZetten! is een initiatief van Peter Henk Steenhuis, Frank Braakman, Marieke Maars en Marcel Prins en is mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.

Peter Henk Steenhuis

Peter Henk Steenhuis is journalist en parttime filosofieredacteur bij dagblad Trouw. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde een veelvoud aan boeken en artikelen. Zo maakte hij in 2010 samen met Marcel Prins de bestseller Andere Achterhuizen, daarin het verhaal vertellend over de andere Anne Frank’s in Nederland tijdens WO II.

In 2013 publiceerde hij samen met Marcel Prins het boek Zin in Werk. 2015 was het jaar waarin hij in een samenwerking met toenmalig denker des Vaderlands, René Gude, het kunstboek Door het woord - Door het beeld uitbracht. In 2016 publiceerde hij het werkboek Werk verZetten. Tevens publiceerde Steenhuis een serie columns over Ambachtelijk Zingeven, in 2017 onder dezelfde titel gebundeld en uitgebracht.

Henk geeft sinds jaar en dag lezingen en workshops over het door hem ontwikkelde gedachtegoed over zingeving, zowel in profit- als non-profitorganisatie. Henk is partner in ZinverZetten!


Frank Braakman

Frank Braakman is sociaal ondernemer en heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven, zowel in profit als non-profitorganisaties. Hij studeerde af als bedrijfskundig econoom aan de Vrije Universiteit met als specialisaties organisatiekunde en marketing. Na zijn loopbaan bij Koninklijke Ahold en als zelfstandig ondernemer, in 2000 succesvol afgerond met de verkoop van zijn bedrijf, is hij ondermeer actief geweest in het veld van fusie- en overnamebegeleiding, verandermanagement en procesoptimalisatie.

In deze rollen is Frank onder andere langdurig actief geweest als adviseur van de raad van bestuur van Cordaan, met ongeveer 5000 medewerkers de grootste aanbieder van langdurige zorg in Amsterdam eo. Frank is partner in ZinverZetten!


Marcel Prins

Marcel Prins is werkzaam als cameraman, film- en documentairemaker. In al zijn werk, of dat nu documentaires, korte films of foto opdrachten zijn, probeert hij het bijzondere, vaak de zingeving, in het alledaagse zichtbaar te maken. Hij weet daarbij details te vangen waaraan anderen voorbij gaan.


Marieke Maars

Marieke Maars is de afgelopen jaren een breed scala aan sociaal geëngageerde projecten gestart. Zij is een motor achter kleine en grote sociale verbeteringen, gericht op en succesvol in het behalen van concrete resultaten. Ze is effectief in het mobiliseren van mensen, ongeacht hun motivatiestructuur en positie, door hen te betrekken, te motiveren en te waarderen. Marieke is een toegankelijke en heldere communicator en schakelt eenvoudig tussen diverse doelgroepen. Mede dankzij haar wordt een ervaren complexiteit als zingeving teruggebracht naar essentie en eenvoud.


Fotografie: Marcel Prins

Vormgeving: Mariëtte Jongen

Zin verZettend, inzicht gevend

Mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.