Zin boven zestig

De zin van het leven, ach, wie maalt daarom? Toch willen zeven van de tien ouderen zich nuttig blijven voelen, een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Terwijl het gevoel van uitgerangeerd zijn hen bekruipt. Hoe voorkom je dat? Zin boven Zestig leert je jouw zin vinden, om zo morgen nieuwe zin te kunnen maken.

Volgens voormalig denker des Vaderlands René Gude was ‘zin’ vroeger vooral voorbehouden aan religie: wij kregen de zin van ons bestaan van boven aangereikt. In onze geseculariseerde samenleving betekent dit “dat je zelf aan de bak moet,” zei Gude. Die uitdaging gaan we aan. Tijdens het ochtenddeel van Zin boven Zestig richten we ons op het zingevingskader dat Gude ontwikkelde met journalist Peter Henk Steenhuis. Een bril, waardoor je beter in staat bent te leren kijken naar de verschillende kanten van zin-maken. 
Daarna maak je kennis met Dineke van Kooten. Zij verdiept het kader van Gude met een relationele en spirituele kant, waardoor je nog meer zicht krijgt op jouw zin. Hierbij verleggen we de blik van het ‘doen’ naar het ‘zijn’.
In zijn boek ‘Eindelijk volwassen’ schudt Frits de Lange ons wakker, en zet ons aan het denken over de rol van 60-plussers. Deze dag zorgt De Lange, emeritus hoogleraar ethiek, voor een tegendraadse, vrolijke en confronterende afsluiting met zijn wijsheid, tekst en liedjes. Eessa Frieman vertolkt de teksten op een indringende wijze, terwijl De Lange begeleidt.

Dinsdag 28 juni 2022 in Hoeve de Boek te Woudenberg met Dineke van Kooten, Peter Henk Steenhuis, Frits de lange en Eessa Frieman.

Meer informatie: Zin boven Zestig

Z4 Zinvol

Mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.